Frogger

Gisteren ben ik naar IKEA gegaan niet omdat ik zo graag wilde maar omdat ik een zitje voor mijn balkonnetje nodig heb. Na veel online gezoek ben ik overstag gegaan omdat de omgeving zei dat een je stoel pas kunt kopen als je er in hebt gezeten en daar zit wat in moet ik toegeven. Wat voorheen bijna gezien kon worden als een hobby van mij is winkelen op dit moment meer een moetje geworden.


Bij IKEA aangekomen zie je direct dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen, prima dat scheelt en voor IKEA moet het toch al niet zo lastig zijn geweest, ze hebben immers altijd al vrij brede uitgestippelde routes dus ook de klanten hoeven geen gewenningsproces door; ik kan dus met een gerust hart op zoek naar een stoel. Het gerust op zoek naar heb ik overschat aangezien er blijkbaar toch wat moeite kost voor sommige mensen om 1.5 meter in te schatten of men wandelt gewoon door de winkel net als anders gezellig babbelend zonder op een ander te letten. Voordat ik het in de gaten hop ik van de een naar de andere kant om maar uit de buurt van mensen te blijven “dit moeten we immers”, niet te dicht in de buurt van anderen zijn is de regel. Op een bepaald moment plof ik op een schattig wit tuinstoeltje opgesteld in een hoekje en kijk eens om me heen en dacht.


We zitten in een arcade-game van vroeger “FROGGER” hop van de ene boomstam naar de andere boomstam maar wel goed hoppen anders verzuip je en met een beetje pech wordt je opgevreten door een krokodil. Deze metafoor past wel in mijn beleving van winkelen of gewoon buiten zijn op het moment. Balanceren op een boomstam in de hoop dat het goed gaat. Terug naar IKEA, winkelen doe je daar met 2 personen in de gehele winkel is er niemand die min of meer in de gaten houdt of men wel netjes afstand neemt van anderen, met als gevolg dat er te vaak teveel mensen op een plaats staan .Maar dan volgt er een streng doch duidelijke en perfect op de 1,5 meter regel toegepast “kassa ritueel”. Zelf scannen mag niet met twee , je moet alleen in een afgeplakte ruimte staan en afrekenen , er is een medewerker die dan kan helpen met de zware dozen. “Recht is Recht en Krom is Krom” zo sta ik in het leven en ben met protest en boosheid ga ik afrekenen. Was ik alleen geweest dan had ik het laten staan en was weggegaan. Waar komt die idiote regel toch weer vandaan. In de lift mag je dan overigens weer met 4 personen en 2 karren. Ik balanceer nog steeds op mijn boomstam in de hoop dat ik de juiste sprongetjes kan maken, want als de spelregels iedere keer als je ergens bent wat niet “thuis” is aangepast worden naar willekeur is het moeilijk om niet van je boomstam te vallen en slachtoffer te worden van de krokodil. De kikker in het spel FROGGER had een duidelijk doel om het gevaarlijke spel te spelen een “veilige overkant”.


Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.