Over Mij

Over mij

Mijn naam is Antje, al zijn er meer mensen die mij Anita noemen.

Antje klinkt liever zegt men en dat is ook zo, het past bij me want lief dat ben ik al is dit soms met een knipoog.
Ik geboren in Den Haag in het jaar 1961 en opgegroeid met een zus en twee broers, een vader die liever getrouwd was met zijn fles jenever dan met mijn lieve moeder.
Hier heb ik 38 jaar gewoond en altijd gezegd dat ik nooit weg ga uit Den Haag maar vertrok toen toch naar Limburg. Nooit geweten dat het een straf kan zijn om in limburg te wonen, ik probeer dit niet negatief te laten klinken maar als ik er aan terug denk dan klopt het wel.
Het is een flinke sprong in mijn ”over mij” en dat is met een rede. Zou ik direct mijn hele mij op papier zetten dan is er heel veel te vertellen. Bestsellers waren dan uitgebracht en ik zat dan nu met mijn hele hebben en houden in een Villa met zwembad ergens op Ibiza of ander eiland en jullie kochten een kaartje om bij Pathé om naar de verfilming van het leven van Antje te kijken.
Vandaag de dag woon ik in Tilburg, samen met Jan en mijn zoon( hij woont weer even thuis).Mijn 2 andere kinderen wonen ook in Tilburg en dat is fijn. Als moederkloek is het fijn je kinderen dichtbij te hebben, zeker als je motto is “zolang je kan moederen dan moet je dat ook doen”.
Als gezin hebben wij veel meegemaakt dat sterkt banden, nu verkeren we in rustig Tilburgs vaarwater.
Ongeveer ik 8 jaar geleden Jan leren kennen en zijn we inmiddels een “nep huwelijk” aangegaan (geregistreerd partnerschap).Samen hebben we een puppe kind, zijn naam is Charlie, hij is ongelogen het leukste hondje van Tilburg en omstreken.

Wat doe ik voor de kost:
Niets, klinkt banaal en is ook wel een beetje zo maar na hard werken een zwaar leven met verkeerde keuzes was het even gedaan met mij en was het vlammetje even uit. Wel moet ik toegeven dat “verkeerde keuzes” niet de juiste benaming is alleen ik ben nog niet zover om er een ander etiketje op te plakken. Niets is per definitie een verkeerd woord van mij, het moet zijn ik ben herstellende van; en dat kost mij zoveel tijd dat er geen tijd over blijft iets.
Tijdens mijn werkende periode was ik manager bij een grote firma en gaf leiding aan een zeer grote groep mensen, men zag mij als streng maar rechtvaardig en zo zie ik het zelf ook, zolang je eerlijk bent en oprecht ga ik als mens/manager/moeder/partner/vriend voor je door het vuur. Ben je dat niet is het direct gedaan en voor altijd geen tweede kans, het harder worden komt met de jaren.

 
Thuis is een veilig plek waar ik voor niemand iets hoef te doen en niet iemand hoef te zijn die ik niet wil zijn.
Thuis is de plek waar ik met niets bezig hoef te zijn hooguit met het voornemen heel veel te gaan doen en dan tegen de avond de conclusie trekken dat ik niets gedaan heb.
Thuis is prima

2 reacties op Over Mij

  1. John zeggen:

    Hallo antje,
    Ik vond je reactie op https://www.bluetruth.nl/actueel/aanpassing-wegenverkeerswet-1994/ Ken jij persoonlijk betrouwbare politieagenten? Ik leg in een later bericht het waarom uit van mijn vraag. Mijn naam, John, is even een pseudoniem. We gaan immers naar een wereld toe waar toenemende voorzichtigheid geboden is.

    • Justanita zeggen:

      Hoi, Helaas ik kan daar niets in betekenen voor je. Maar je mag mij altijd mailen als het een moeilijke kwestie is. Sorry voor de late reactie. Ik heb soms wat moeite met de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.